Musi być wygodna i wykonana z lekkich materiałów. Obuwie gastronomiczne powinno być antypoślizgowe. Kuchnia to specyficzne miejsce pracy. Może zdarzyć się sytuacja, w której coś rozleje się na podłodze albo będzie ona lepiąca z powodu opadającej pary. Odpowiednie obuwie umożliwi uniknąć wypadku. Poza tym należy zagwarantować pracownikom sprzęt, który jest potrzebny do pracy. W kuchni szerokie użycie znajdują szafy chłodnicze restoquality. Mają przeszklone drzwi i regulowane półki. Są chłodzone strumieniem powietrza z wentylatora, waż ne jest więc aby znajdowały się niezbyt blisko gorącego pieca. Wtedy chłodzenie może nie być skuteczne. Restoquality witryny chłodnicze, które stoją w pobliżu piekarników i pieców gastronomicznych mogą łatwo ulegać awariom. Producenci sprzętu gastronomicznego podają w rozpiski, gdzie najlepiej ustawić sprzęt, ażeby mu nie zaszkodzić. Chłodziarki to ważny szczegół wyposażenia każdej kuchni. Dzięki nim jedzenie dłużej zachowuje świeżość. Można w nich przechowywać zarówno składniki do przygotowania potraw, jak i gotowe dania. Będą przydatne do warzyw, serów i innych towarów mleczarskich. Można w nich także przechowywać gotowe ciasta i desery, które dzięki podświetleniu witryny mogą świetnie prezentować się klientom.
Polecamy: redfox zmywarki do szkła.